• Начало
  • Новини
  • Регионалните центрове отбелязоха международния ден на ерготерапията-27.10.
Регионалните центрове отбелязоха международния ден на ерготерапията-27.10.

Регионален център – София-град организира Кръгла маса на тема: „Ерготерапия в приобщаващото образование“ по повод международния ден на ерготерапията. Събитието се проведе в 2 панела:

  • Кръгла маса по актуални теми от специалисти от Комплексна програма по сензорна интеграция и ерготерапия към РЦПППО София-град и дискусия;
  • Практически сесии по ерготерапия, сензорна терапия, трудотерапия и арт терапия в залите към терапевтичната програма.

Гости бяха както специалисти от други Регионални центрове, така и специалисти от детски градини и училища на територията на гр. София, в които има изградени зали.

По повод световният ден на Ерготерапията Регионален център-Перник организира ден на отворените врати. Присъстваха директори, ресурсни учители, психолози и логопеди от областта. Събието започна с презентация на тема „Ерготерапията в помощ на деца и ученици със специални образователни потребности“, г-жа Силвия Кирилова-ерготерапевт акцентира на подкрепящата  роля на Ерготерапията по отношение на ранното развитие на децата. Събитието продължи с представяне на залите за ерготерапия и демонстрационна сесия.

Регионален център – Враца отбеляза международния празник чрез представяне на програмата на Центъра за по сензорна интеграция и ерготерпия. Може да видите повече като последвате линка: https://www.youtube.com/watch?v=lA88ueAMhOY

В световния ден на Ерготерапията, Регионален център-Монтана реализира индивидуални работни сесии на деца със специални образователни потребности и консултиране на родители. В залите по сензорна интеграция и ерготерапия всяко дете се чувства желано, ценено, подпомагано и обгрижвано, чрез насоките на г-жа Елена Илиева- старши учител, ресурсен, сензорен и ерготерапевт. Децата придобиват умения за самостоятелност, умения за справяне с ежедневни дейности.

Още
Новини