• Начало
  • Новини
  • Регионална конференция на РЦПППО – Търговище „Петнадесет години приобщаващо образование, петнадесет години труд, партньорство и иновации“
Регионална конференция на РЦПППО – Търговище „Петнадесет години приобщаващо образование, петнадесет години труд, партньорство и иновации“

От 23.06 до 25.06.2022 г. РЦПППО – област Търговище и РУО- Търговище проведоха регионална конференция „Петнадесет години приобщаващо образование, петнадесет години труд, партньорство и иновации“. Конференцията е поредното събитие по повод 15 години от създаването на Регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в България.

Гости бяха г-жа Зейнеп Ходжа – държавен експерт в дирекция „Приобщаващо образование“ към Министерство на образованието и науката, г-жа Рая Матева, заместник-кмет на Община Търговище, директори на дирекция „Хуманитарни дейности и социална политика“ в Община Търговище и Община Попово, директори на училища и детски градини от областта, представители на различни институции, общообразователни учители, директори и специалисти от РЦПППО и ЦПЛР от страната. В събитието участваха преподаватели от университети и лектори, които са водещи специалисти в сферата на приобщаващото образование в страната. Набелязаха се насоки за бъдещото развитие и усъвършенстване на работата с деца и ученици със специални образователни потребности.

Конференцията откри Христо Христов – директор на РЦПППО – Търговище, а специалистите от Центъра представиха своя 15-годишен опит, труд, партньорство, иновации, добри практики и терапии при работата с деца и ученици със специални образователни потребности. Участниците в Конференцията имаха възможността да разгледат базите на РЦПППО – обл. Търговище и да се запознаят отблизо с работата на специалистите. Ученици от специалност „Готвач“ и „Ресторантьор“ от ПГТХВТ „Алеко Константинов“ – гр. Търговище организираха кетаринга на събитието под вещото ръководство на учителите си. Гостите на събитието получиха мил поздрав – народен танц, изпълнен от деца, подпомагани от РЦПППО – Търговище и техните ресурсни учители.

Още
Новини