• Начало
  • Новини
  • Регионална конференция на РЦПППО – София-област „Приобщаващо образование през XXI век“
Регионална конференция на РЦПППО – София-област „Приобщаващо образование през XXI век“

На 15 и 16 април 2022 година се проведе Регионална конференция  по повод 15 години регионални центрове в България, организирана от РЦПППО София-област. Темата на конференцията беше „Приобщаващо образование през ХХІ век“.

Гости на конференцията бяха г-жа Грета Ганчева – директор на дирекция „Приобщаващо образование“ в МОН, г-жа Благовеста Борчева – държавен експерт в дирекция „Приобщаващо образование“ в МОН, д-р Емануела Стоилова-главен експерт в дирекция „Приобщаващо образование“ в МОН, г-жа Росица Иванова – началник на РУО София-област,  д-р Калоян Дамянов – директор на РЦПППО София-град и представители на други институции.

Конференцията бе открита от г-жа Клара Милошева – директор на РЦПППО София-област.

Официално беше даден старт на ерготерапия и сензорна интеграция в РЦПППО София-област чрез отквиране на специализирана зала. Лентата прерязаха г-жа Грета Ганчева, г-жа Клара Милошева и г-жа Росица Иванова.

Бяха проведени две онлайн обучения на тема „Ерготерапия и сензорна интеграция“ с обучител Анна Динчева, специалист от Регионален център – София-град и „Модерни технологии за обучение на деца със специални образователни потребности“, което бе проведено от Анна Янина.

Вторият ден на конференцията беше „Ден на отворените врати“ за родители и деца нуждаещи се от ерготепария, психологическа и логопедична консултация.

Още
Новини