• Начало
  • Новини
  • Регионален център – Видин организира „Дни на игри, дни на таланта“ и велопоход „По стъпките на историята на град Видин“
Регионален център – Видин организира „Дни на игри, дни на таланта“ и велопоход „По стъпките на историята на град Видин“

Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – област Видин проведе по случай 1 юни – международен ден на детето „Дни на игри, дни на таланта“. Участие в игрите вземат деца и ученици от образователните институции: СУ“Цар Симеон Велики“, ПГТ“Михалаки Георгиев“, ОУ“Иван Вазов“, ОУ“Климент Охридски“, ДГ“Арабела“, ДГ“Детелина“ с филиал ДГ“Васил Левски“, ДГ“Синчец“ с филиал ДГ“Вида“, ДГ“Русалка“.  Организирани са игрите:“Музикален стол”; “Обръчи и конуси” – щафетна игра; „ Балони“; “Туистър”; „Заедно с дъгата“; “Нарисувай мечта”; “Танцувай с мен” и “Любим герой”. 

РЦПППО-област Видин организира и опознавателен велопоход на 02.06.2023г. „По стъпките на историята на град Видин“. Във велопохода взеха участие педагогически специалисти, ученици и техните приятели от образователни институции на град Видин. Целта на велопохода е опознавателна. Маршрутът е предварително определен. Велопоходът „По стъпките на историята на град Видин“ стартира от РЦПППО-област Видин и преминава през туристически обекти на гр. Видин – Драматичен театър, Видинска митрополия, Кръстатата казарма, Синагогата, крепостта Баба Вида. На всеки  обект е изграден пункт, на който педагогически специалист представи кратка беседа за историческата забележителност.

Игрите на таланта и опознавателния велопоход “По стъпките на историята на град Видин“ са повод да изгрее усмивката на децата. 

Нека слънцето е с децата. 

Нека радостта и щастието да остане в тях. 

Честит празник!

Още
Новини