• Начало
  • Новини
  • Пилотен проект на Столичния общински съвет за създаване на пространства за интензивна допълнителна подкрепа като елемент от приобщаващото образование
Пилотен проект на Столичния общински съвет за създаване на пространства за интензивна допълнителна подкрепа като елемент от приобщаващото образование

На 26 септември във Френския културен център се състоя представяне на пилотен проект на Столичния общински съвет за създаване на пространства за интензивна допълнителна подкрепа като елемент от приобщаващото образование.

На срещата присъства Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, Заместник-министърът на образованието и науката г-жа Емилия Лазарова, д-р Ваня Кастрева, началник на РУО-София-град, представители на неправителствени организация като г-жа Весела Банова от “Дете и пространство” и г-жа Пламена Николова от Национална мрежа за децата, г-жа Антонина Кенова от Национален инициативен комитет за качествено и иновативно образование и др. Калоян Дамянов, директор на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование-София-град представи визията за модела за интензивна допълнителна подкрепа, като изведе основни акценти от различни европейски стратегически документи, които обосновават необходимостта от развитие на приобщаващото образование. Той напомни, че съвременното разбиране за образование е свързано със споделен социален ангажимент, а не само с тесни академични граници.

Мая Зафирова, директор на 140 СУ “Иван Богоров” и Нина Чанева, директор на 23 СУ “Фредерик Жолио Кюри” представиха двете училища и проекта за реализация на дейностите по тази инициатива, които ще се случат в тях. Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град ще осигури двама ерготерапевти за работа в пространствата на двете училища по проекта.

Срещата бе модерирана от Малина Едрева- председател на комисията по образование и култура в СОС и Миряна Маламин-Сирийски от Фондация “Светът на Мария”.

Още
Новини