• Начало
  • Новини
  • Европейски проект търси възможните решения за приобщаващото образование по време на глобални кризи
Европейски проект търси възможните решения за приобщаващото образование по време на глобални кризи

На 27.09 беше проведена работна среща по проект BRIES-Изграждане на устойчивост чрез приобщаващи образователни системи  на Европейската агенция за специални образователни потребности в Министерство на образованието и науката.

Срещата беше водена от д-р Калоян Дамянов в качеството му на национален координатор на Европейската агенция за специални образователни потребности и приобщаващо образование за България.

Целта на проекта е да се идентифицират трудностите в обучението и приобщаващото образование по време на пандемията от COVID-19, за да се подготовят по-добре европейските образователни системи за бъдещи глобални кризи.

Пилотните страни участници в проекта са: Германия, България, Ирландия, Швеция, Естония и Гърция

Основните дейности по проекта включват фокус групи, дискусии и изработване на инструментариум с възможни решения с участието на представители от 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов” и 140 СУ „Иван Богоров“ гр.София.

Срещата беше открита от г-жа Грета Ганчева, директор на Дирекция „Приобщаващо образование“ в Министерство на образованието и науката в качеството й на член на борда на Европейската агенция за специални потребности и приобщаващо образование. Тя представи основните приоритети на МОН за подготовката на образователната система по време на пандемията от COVID-19 и бъдещи планирани дейности в тази сфера. 

Още
Новини