• Начало
  • Новини
  • Онлайн платформа ще помага на деца със специални образователни потребности
Онлайн платформа ще помага на деца със специални образователни потребности

Платформата е напълно безплатна и съдържа библиотека с образователни и терапевтични ресурси.

Ани се ражда преди 4 години. На пръв поглед не изглеждало да има проблеми. Впоследствие родителите ѝ разбират, че страда от рядко генетично заболяване, което се отразява върху неврологичното ѝ състояние – развитието на мозъка, слуха, говора. Благодарение на упражнения в център за деца като нея Ани има голям напредък. С новата платформа ще може да ги прави и вкъщи.

„Времето на педагозите и специалните терапевти е ограничено в това да помагат на нашите деца и те са лимитирани в това да обучават нас, родителите в различните неща как ние можем да помагаме на децата си. Така че тази платформа дава именно тази възможност, която преди това е доста ограничена – самите родители да получат знания и умения за работа с деца със СОП“, каза Борислав Лозанов, баща на Ани.

„Това, с което се занимаваме тук в залата, е ерготерапия, сензорна терапия. Специалистите в тази област са изключително малко и възможността ни физически да достигнем до децата и семействата, които се нуждаят от този вид подкрепа е наистина минимална“, заяви Анна Динчева, сензорен терапевт в Регионален център – София-град.

Платформата „Подкрепи ме“ предоставя няколко възможности за децата и техните родители и учители.

„Една банка с ресурси, които са разработени от самите специалисти, които са подходящи и за деца с различни потребности и различни възможности. От друга страна платформата предоставя достъпност, което не е типично за всички образователни и подкрепящи платформи в страната.

Платформата е в базата с ресурси на просветното министерство, за да бъде достъпна за в системата на образованието.

Източник: БНТ

Вход към платформата ПОДКРЕПИ МЕ

Още
Новини